Seleccionar página

El vestir de fallera és una obra d’art i una expressió de cultura valenciana. Però, mantenir-lo en perfecte estat requereix cura i atenció constants. En aquest article, compartirem consells pràctics sobre com cuidar i mantenir el teu vestit de fallera perquè pugues gaudir-ne durant molts anys.

 

5 consells per cuidar i mantindré el teu vestit de fallera en perfectes condicions

 

Emmagatzema’l adequadament

Un dels factors clau per al manteniment del teu vestit de fallera és l’emmagatzemament adequat. Guarda’l en una bossa o cobert de roba per protegir-lo de la pols i la llum solar directa. Evita penjar-lo durant llargs períodes de temps, ja que pot deformar els plecs i les formes.

Durant els mesos d’hivern, quan no utilitzes el vestit de fallera, assegura`t de guardar-lo en un lloc fresc i sec. Evita els espais amb fluctuacions extremes de temperatura i humitat, ja que poden afectar als teixits.

 

Renta’l  mà

El vestit de fallera és delicat i por contenir detalls artesanals que no resisteixen la rentadora. Per tant, és millor rentar-lo a mà amb aigua freda i sabó suau. Fes-ho amb molta cura i evita fregar massa fort per evitar danys.

 

Asseca’l de manera natural

Després de rentar-lo, asseca’l de forma natural. Evita l’ús de la secadora, ja que el calor pot danyar els teixits delicats i els detalls decoratius. Estén-lo sobre una superfície plana per mantenir la seua forma original.

 

Plancha’l amb molta cura

Si és necessari planxar el teu vestit de fallera, fes-ho amb molta precaució. Utilitza una planxa a baixa temperatura i col·loca un drap humit entre la planxa i el teixit per evitar danys per calor directe. Evita passar la planxa sobre els detalls decoratius.

 

Revisa’l regularment

Fes una revisió regular del teu vestir de fallera per detectar qualsevol signe de desgast o danys. Repara les llàgrimes o el enganxós immediatament per evitar que es facin més grans. També pots considerar l’opció de portar el vestir a un sastre professional per a reparacions més complexes.

Esperem haver-te ajudat amb aquests consells. No dubtes en posar-te en contacte Brocat, els especialistes d’indumentària valenciana en Gandia, per escollir el teu vestit de fallera. Ens assegurarem que trobes allò que millor s’adapte a tu.

Abrir chat
1
Escanea el código
Hola
¿En qué podemos ayudarte?